Uitbreiding flexijobs in de zorg: ook voor verpleegkundigen en zorgkundigen?

flexijob zorgsector verpleegkundige zorgkundige

In oktober 2022 klopte onze federale regering een nieuw begrotingsakkoord voor 2023-2024 af. Veel sectoren zullen voortaan ook gebruik kunnen maken van de fiscaal voordelige flexijobs, zo ook de zorgsector. 

Het begrotingsakkoord tekent in grote lijnen de doelstellingen en dus het beleid voor de komende jaren uit. Alles dient echter nog in de nodige Ministeriële en Koninklijke Besluiten gegoten worden, waarbij de duidelijke regels en voorwaarden bepaald worden.

Inhoudelijk is er qua concrete uitwerking nog niet veel bekend, behalve dat flexijobs in de zorgsector enkel uitgebreid zal worden naar ondersteunende taken. Met andere woorden: het ziet er niet naar uit dat je als verpleegkundige of zorgkundige binnenkort binnen het statuut van flexijob aan de slag kan.

Maar er zijn wel alternatieven om extra te werken in de zorgsector. De meest interessante is om als freelance verpleegkundige aan de slag te gaan. Zo combineer je het statuut van werknemer met dat van zelfstandige. Hierdoor kan je profiteren van het beste van twee werelden.

Meer weten hierover?

Opmerkingen of vragen? Contacteer ons dan vrijblijvend