Langdurige samenwerkingen met zelfstandig verpleegkundigen blijven mogelijk: alternatief voor projectstaffing?

Sinds 1 januari 2023 is het voor de Vlaamse woonzorgcentra niet langer mogelijk om projectstaffers te financieren met de basistegemoetkoming zorg.

Of dit nieuw beleid de zorgsector op lange termijn ten goede zal komen of zich hiermee in de voet zal schieten zoals CEO Ann Cattelain van Federgon het verwoord, laten we in het midden. Op korte termijn zorgt het bij woonzorgcentra voor financiële kopzorgen want de kost van een projectstaffer komt nu uit eigen zakken.

5 Verzekeringen die je als zelfstandig verpleegkundige best neemt

Je hebt onlangs de stap gezet naar zelfstandig verpleegkundige. Of misschien ben je al eventjes zelfstandig aan het werk, maar weet je nog niet goed welke verzekeringen je best neemt. En zijn er überhaupt wel verzekeringen die verplicht zijn als ondernemer? Misschien niet de interessantste materie, maar daarom niet onbelangrijk. Wij overlopen welke verzekeringen er bestaan en waarvoor ze dienen.

Overzicht:

Hoe word ik freelance verpleegkundige: Het stappenplan

Freelance of zelfstandig verpleegkundige worden? Het is een idee waar velen mee spelen. Maar het is niet altijd eenvoudig om uit je comfortzone te komen en een sprong in het onbekende te wagen. Met ons stappenplan proberen wij een beeld te creëren van wat er dient te gebeuren om als freelance verpleegkundige aan de slag te gaan.

Lees ook: Waarom zou ik freelance verpleegkundige worden?

Abonneer op freelance