CareSquare engageert zich als milieuvriendelijk en duurzaam bedrijf

duurzaamheid

CareSquare wil zich als start-up engageren om als een milieuvriendelijk en duurzaam bedrijf uit te groeien.

De laatste dagen werden we geconfronteerd met de natuurramp in de Belgische Ardennen waarbij duizenden mensen noodgedwongen hun woning moesten verlaten. Bij CareSquare beseffen we dat ook wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid kunnen opnemen en indirect bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen.

We engageren ons om als een milieubewust en duurzaam bedrijf uit te groeien. Zo houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk en verzekeren we een betere leefwereld voor onze kinderen en hún nakomelingen.

Enkele concrete maatregelen die we nu reeds of in de toekomst in onze werking zullen opnemen:

  • Onze werkprocessen zoveel mogelijk digitaal laten verlopen. Dit bespaart verplaatsingen, papier, inkt én tijd.
  • Gebruik van milieuvriendelijke materialen in onze administratie. Hierbij denken we aan gerecycleerd papier of papierwaren met een FSC-label.
  • Uitbouw van een wagenpark met een minimale milieu-impact zoals hybride of elektrische voertuigen.
  • Onze verplaatsingen worden, indien mogelijk, op een milieubewuste manier gedaan, zoals openbaar vervoer, fiets of zelfs te voet.
  • Onze server bevindt zich in Rotterdam, die met zijn internationale haven een voortrekkersrol opneemt met duurzame energievoorzieningen. Lees meer op Duurzaam010.

We geloven dat duurzaamheid en rendabiliteit binnen ons bedrijf hand in hand kunnen gaan en willen deze filosofie blijven hanteren doorheen ons groeiproces.